‘Il Trovatore’ d’Àlex Ollé s’instal·la a l’Òpera de París

//‘Il Trovatore’ d’Àlex Ollé s’instal·la a l’Òpera de París

‘Il Trovatore’ d’Àlex Ollé s’instal·la a l’Òpera de París

Il Trovatore de La Fura dels Baus torna el proper 30 de gener a l’Opéra Natyional Paris. El director Àlex Ollé va estrenar la seva versió d’aquesta popular òpera de Giuseppe Verdi l’octubre de l’any passat a la De Nederlandse Opera d’Amsterdam. Van ser fins a 8 aclamades funcions. 175 minuts d’emoció, amor, venjança, engany, sang i mort.

Les desaforades passions que van rendir al públic de l’època de Verdi, mirall de l’esperit de l’època romàntica, ressonen en aquesta posada en escena contemporània, evidentment. Però l’eix d’aquesta proposta posa l’èmfasi en la guerra, i en aquest cas una guerra entre germans on les accions irracionals, sense espai per a la reflexió, resulten versemblants.

Una llarga i extensa guerra de trinxeres per on deambula un paisatge humà fantasmagòric. El sentit de l’odi dels soldats i dels quatre protagonistes avança en la seva apassionada història d’amor i venjança, que per fi és possible. Un espai escènic que evoluciona a la vista del públic i que s’inspira en la Primera Guerra Mundial, aquell centenari conflicte que, suposadament, mai es tornaria a repetir.

Les entrades per a l’espectacle ja es poden adquirir a la web oficial de l’Òpera National de Paris. Il Trovatore és una coproducció de De Nederlandse Opera i l’Opéra National de Paris.

By |2016-05-05T17:23:37+00:00Gener 25th, 2016|General|Comentaris tancats a ‘Il Trovatore’ d’Àlex Ollé s’instal·la a l’Òpera de París