Reestrena de ‘Sigfried’ de Carlus Padrissa a la Houston Grand Opera

//Reestrena de ‘Sigfried’ de Carlus Padrissa a la Houston Grand Opera

Reestrena de ‘Sigfried’ de Carlus Padrissa a la Houston Grand Opera

La Fura dels Baus estrenarà el proper dissabte 16 abril l’òpera Siegfried a la Houston Grand Opera. El director Carlus Padrissa va gestar una visió mediterrània i multimèdia de llum i color per aquesta tercera part de la tetralogia de Wagner: L’Anell dels Nibelungs, que es va estrenar el 2008 al Palau de les Arts de València.

L’òpera furera presenta Siegfried com un home en permanent estat de combustió que persegueix l’ideal de justícia per a tothom. Per escenificar aquest mite La Fura dels Baus reconstrueix un espai viu amb projeccions de vídeo en tres dimensions, elements mòbils (com un drac d’onze metres), acròbates, foc i terres de vidre que reflecteixen la dualitat del personatge. I és que l’escenificació de la tetralogia de Wagner es desenvolupa a partir d’una lectura global: amb la coincidència d’elements en la seva totalitat i un pla per sorprendre a cadascuna d’elles. Un terra de vidres i miralls que reflecteixen la dualitat de Siegfried, un home que no sap qui és, l’idealista que defensa als del seu poble, encara que no tinguin raó. Una versió plena de llum per a una obra a la qual no es pot anar amb racionalitat, sinó amb el cor.

Siegfried és la tercera part de la tetralogia L’anell dels Nibelungs de Wagner, dirigida per Carlus Padrissa i coproduïda pel Palau dels Arts Reina Sofia de València i el Maggio Musicale de Florència. A aquesta obra se li uneixen Das Rheingold (L’Or del Rhin), Die Walküre (La Valquiria) i Gotterdamerüng (El crepuscle dels déus).

 

 

By |2018-12-17T11:07:01+02:00Març 21st, 2016|General|Comentaris tancats a Reestrena de ‘Sigfried’ de Carlus Padrissa a la Houston Grand Opera