La Fura estrena l’òpera ‘Oedipe’ a la Royal Opera House de Londres

//La Fura estrena l’òpera ‘Oedipe’ a la Royal Opera House de Londres

La Fura estrena l’òpera ‘Oedipe’ a la Royal Opera House de Londres

La Fura dels Baus estrena el 23 de maig l’òpera Oedipe a la Royal Opera House de Londres. Després d’haver estrenat a La Monnaie de Brussel·les (2011) i en el Teatro Colón de Buenos Aires (2012), l’òpera es representarà per primera vegada a Gran Bretanya. Amb concepte de l’espectacle i la direcció artística a càrrec del furero Àlex Ollé, Oedipe és una revisió del mite clàssic d’Èdip basada en l’obra del compositor George Enescu.

La proposta d’Ollé té dos eixos principals: el fang, per il·lustrar el destí, i el temps. Els dos elements que configuren la posada en escena són aquest fang que ho impregna tot -tots els personatges van coberts de fang, tots els elements que surten, el mateix espai- i la idea del temps mític i el temps històric.

Així, les metàfores segueixen amb un personatge principal que viatja a través del temps fins a avui dia, i que passa des de la consulta del psicoanalista Freud -per parlar del complex d’Èdip- fins a la Segona Guerra Mundial. I això ho fa a través d’un viatge que no és cronològic en el temps, sinó que serveix per il·lustrar la validesa del mite en diversos moments històrics.

La versió furera d’Oedipe a la Royal Opera House comptarà amb l’actuació de Johan Reunter, John Tomlinson, Sarah Connolly o Sophie Bevan, entre el seu repartiment.

By |2018-12-17T11:07:00+02:00Abril 25th, 2016|General|Comentaris tancats a La Fura estrena l’òpera ‘Oedipe’ a la Royal Opera House de Londres