Insectotròpics

/Insectotròpics
Insectotròpics2018-12-17T11:06:47+00:00

CONTACTE

Maria Thorson
Tel: +34 610662795
Laia Ribas
Tel: +34 696270473

insectotropics@gmail.com
www.insectotropics.com

DESCRIPCIÓ

Insectotròpics és una companyia artística que neix a Barcelona el 2011 arran de la unió d’artistes amb trajectòries de diferents àmbits i llenguatges amb ganes d’experimentar la fusió i interacció de les seves diferents disciplines per a la creació de nous espectacles multidisciplinares. El treball d’Insectotròpics és una aposta de llarg recorregut. Se centra en desenvolupar una nova forma de relació amb el món de les arts i en la investigació d’un llenguatge propi i poc habitual.

Insectotròpics està format pels pintors Xanu i IEX, el músic Tullis Rennie, els vídeo-experimentadors Vicenç Viaplana i Laia Ribas i la productora Maria Thorson.

Els seus espectacles combinen en directe el vídeo, la pintura, el teatre i la música.

Al març de 2012, van presentar el seu primer espectacle, La Caputxeta Galàctica, a Barcelona amb gran èxit.

Per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, fan l’adaptació infantil de l’espectacle, presentat al fesival Món Llibre (abril 2012). Obrint així les seves portes també a la creació per a nens.

El seu segon espectacle, Bouazizi, co-produït per Fira de Tàrrega i TNT – CAET Terrassa, es va estrenar al setembre de 2013 a Fira Tàrrega, convertint-se en una de les obres més aclamades per la premsa cultural del país.

Al desembre de 2013, en col·laboració amb el dramaturg Esteve Soler, el coreògraf Pere Faura i l’escenògraf Jordi Queralt van preparar la gala de la Nit de Santa Llúcia presentada al Kursaal de Manresa i retransmesa en directe per TV3 en prime time. Arran de l’èxit de la gala, preparen un espectacle conjunt de dansa que s’estrenarà el 2016.

Durant el 2015 també han rebut dos premis. El Premi BBVA de Teatre 2015 al millor muntatge teatral per La Caputxeta Galàctica i el Premi Fi-Performing Arts 2015 per l’espectacle Compra’m, atorgat per la Unió Europea i la Direcció de Creativitat i Innovació de l’institut de Cultura de Barcelona per a l’espectacle Compra’m. També han estat nominats per Compra’m com a millor especacle d’arts de carrer pels Premis de la Crítica 2015.

Compra’m, que va inaugurar Fira Tàrrega el setembre de 2015, és el tercer espectacle de la companyia.

En els darrers quatre anys han girat per festivals a països com ara Suïssa, Corea del Sud, Dinamarca, Suècia, Alemanya, Colòmbia, Brasil, Noruega, la Gran Bretanya, França o Espanya entre d’altres.

El 2016 els portarà de nou a Dinamarca, França, Suissa, Alemanya, i també a Eslovàquia i Estònia, entre d’altres.

OBRES

LA CAPUTXETA GALÀCTICA, 2011

L’INCREÏBLE VIATGE DE LA CAPUTXETA VERMELLA. 2012  (INFANTIL)

BOUAZIZI, 2013

COMPRA’M, 2015

MEDIATECA