La Baldufa, companyia associada a la nostra entitat, va ser guardonada, l’1 d’octubre, amb el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020 del Ministeri de Cultura. El jurat va destacar “la seva concepció d’un espectador capaç, crític i reflexiu sigui quina sigui l’edat que tingui” i “el seu permanent compromís tant amb la innovació escènica més transgressora com amb la tradició teatral i circense, aconseguint d’aquesta manera crear universos híbrids de gran riquesa poètica visual”.

D’altra banda, La Baldufa estrenarà el seu darrer espectacle La faula de l’esquirol, en el marc de la Fira Mediterrània. L’actuació es desenvoluparà al Teatre Conservatori de Manresa, el 16 d’octubre, a les 17.30 h. En aquests moments, la companyia està realitzant els assajos d’aquesta obra dirigida per Jokin Oregi i en la qual es parla de la diversitat, la generositat i la convivència.

A més, La Baldufa, organitzadora del Festival Esbaiola’t, ha decidit realizar una programació cultural de setembre a desembre: l’Esbaiola’t Tardor. La suspensió d’aquest esdeveniment, durant l’estiu, per culpa de la Covid-19 deixava les Valls d’Àneu sense cap programació d’arts escèniques professionals. Més informació en aquest enllaç.