La Fura dels Baus inicia, el mes d’octubre, realitzant la clausura de la Festa Major de Molins de Rei (Barcelona), amb l’espectacle Homes de Fang. L’acte tindrà lloc, el dia 2, al Parc del Pont de la Cadena, a les 20.30 hores. Després, la companyia viatjarà fins a Mèxic, concretament fins a Guanajuato on participarà en el 50è aniversari del Festival Cervantino. De fet, l’espectacle que presentarà La Fura dels Baus, ha estat preparat especialment per aquesta important edició. L’obra que s’anomena En un lugar de Guanajuato es representarà, els dies 14 i 15, a les 22 h, a Los Pastitos. La companyia finalitzarà el mes amb diverses representacions de l’òpera Il Trovatore al Liceu de Barcelona, els dies 27, 28, 30 i 31 d’octubre. Aquest muntatge signat per Àlex Ollé, retrata les conseqüències d’una guerra entre germans on les accions irracionals no deixen espai per a la reflexió.