Del 13 al 15 de juny, La petita malumaluga presenta al Matadero de Madrid l’espectacle Marceline que ret homenatge a una figura clau de l’art escènic del segle XX. A través de la mirada de la seva besneta, el públic descobrirà la història d’una dona pionera que va trencar barreres. Marceline Orbés va néixer a l’Aragó l’any 1873 i va establir les línies del llenguatge del pallasso modern a Londres. Va ser la mestra de Charles Chaplin i el referent de Buster Keaton. Omplia diàriament les dues funcions de l’Hypodrome de Nova York, el teatre més gran del món, on era l’estrella principal. Uns anys més tard, va aparèixer el cinema, i els teatres van deixar de ser els temples de l’entreteniment. Alguns com Charles Chaplin van saber adaptar-se, i altres com Marceline van tenir un final tràgic i van caure en l’oblit més absolut. L’Eva n’és la besneta i des que té consciència ha volgut pujar als escenaris. Mai ningú li havia parlat de la Marceline, fins que la seva àvia, en els darrers anys de vida li va explicar els seus orígens i els motius pels quals els seus pares van voler fer-la desistir d’iniciar una carrera artística.