CONTACTE

Carles Cañellas / Susanna Rodríguez

C. Manresa, 74. 08275 CALDERS
El Moianès– (Barcelona)

Tel: (+34) 938 309 006 – 616 438 555

info@rocamorateatre.com

www.rocamorateatre.com
www.animacions.org

DESCRIPCIÓ

Som una companyia catalana dedicada integralment al Teatre de Titelles, Marionetes (fil) i Objectes.
La nostra llarga experiència ens permet afrontar cada nova creació, en tots els àmbits de la producció.
Actuem arreu, sent ben valorats internacionalment, tot havent rebut premis i distincions i participat per ara en prop de 300 festivals de teatre, repartits per 24 països en 4 continents, i treballat fins en 6 idiomes.

Carles Cañellas, marionetista professional des de 1976, degà dels titellaires de fil catalans, considerat per la crítica internacional com un dels millors i més hàbils marionetistes europeus, va crear Els Rocamora –ara Rocamora Teatre– el 1982, mentre vivia i treballava a Itàlia, després d’haver passat pels grups barcelonins: T.I.Z. (1974-76), Grupo-Taller de Marionetas (1976-78), Col·lectiu d’Animació de Barcelona (1978-80) i el circ Circ-Cric (1980-81). Professor de l’Institut del Teatre de Barcelona, durant el Curs Acadèmic 2005-06. Director del Festival de Titelles del Moianès i de l’Espai Animacions, centre d’iniciatives titellaires.
El 1987 s’integra a la companyia Susanna Rodríguez, titellaire, ex ballarina de les companyies de dansa contemporània: Taba (1982-86), Saez-Taba (1986-87) i Trànsit (1988-89).

Premis i Reconeixements rebuts

– Reconeixement als 35 anys de Trajectòria Professional de Rocamora Teatre, del 35è FESTIVAL TITIRIJAI, TOPIC TOLOSA.
– Guardó a la Millor Obra Dramàtica del 2nd Nanchong (Xina) International Puppet Art Week Festival 2017 per IDENTITATS.
– Reconeixement a la Trajectòria Professional de Carles Cañellas, a la 27a Fira de Teatre de Titelles 2016. Lleida.
– Premi de Reconeixement a la Carrera Professional de Carles Cañellas, a “La Titellada 2012”, 7a Mostra de Titelles de les Roquetes. Barcelona.
– Reconeixement a la Carrera Professional de Carles Cañellas, al IX Festival Internacional de Titelles i Màscares 2011. Esplugues de Llobregat.
– Guardó a la Millor Animació per l’espectacle SOLISTA al “11th. World Festival of Puppet Art 2007” de Praga, Txèquia.
– Premi de Reconeixement a la Carrera “La Luna d’Argento 2004” a Carles Cañellas, al Festival Internacional de Teatre de Titelles “La Luna è Azzurra” de San Miniato (Pisa) Itàlia.
– Premi “Fem Teatre” de l’Ajuntament de Barcelona per l’espectacle NEGRE SOBRE NEGRE.
– Premi al millor espectacle de la “2a Mostra de Teatre de Titelles de l’Estat espanyol” de Terrassa per l’espectacle AIR MAIL.
– Premi al millor espectacle de Teatre de la “Biennal d’Art Jove 1985” de Barcelona per AIR MAIL.
– Pública Menció del Jurat del “XVIIè Festival Internacional de Teatre” de Sitges per AIR MAIL.

… I el que és més important, el reconeixement constant del nostre públic d’arreu.

OBRES

(2021) JUGUES? Espectacle de Teatre d’Objectes sobretaula i format mitjà. Sense paraules. Per a públic infantil i familiar. Interior o exterior. Apte per a transport aeri (2 pax, 1-2 maletes). Jugues? és el que es pregunta a una altra persona, per invitar-la a compartir un temps de joc, per divertir-se o entretenir-se junts. Jugues? és una incitació al joc simbòlic, al joc lliure.

(2016) IDENTITATS Espectacle de mitjà format per a un actor, un titella de fil i sis màscares. Sense paraules. Per a joves (+10) i adults. Interior o exterior. Apte per a transport aeri (2 pax, 1-2 maletes). L’essència més pura de la Marioneta, ens endinsa en una recerca dramàtica emocionant i sorprenent de la seva pròpia existència, on aquesta evoluciona sota diverses coreografies.
— Guardó a la Millor Obra Dramàtica del 2nd International Puppet Art Week Festival 2017 Nanchong, Xina

(2010) OLIU, EL PETIT LLENYATAIRE Espectacle de mitjà format per a dos actors, efectes d’ombres i sis titelles de tija superior. En els somnis es pot fer realitat allò que més es desitja. Vet aquí que un nen té por que algun dia els seus pares se separin… Un conte dins d’una història… i una història dins d’un conte.

(2005) EL RETAULE DE MAESE PEDRO Coproducció amb Mercè Framis i L’Auditori de Barcelona. Escenificació per a teatre d’ombres de l’obra de Manuel de Falla, amb motiu del concert inaugural de l’Any del Llibre i la Lectura, interpretat per la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, sota la batuta del Mestre Manel Valdivieso i la participació de dos cantants lírics i un actor.

(2002) CERCANT EL SOL Espectacle de mitjà format per a dos actors i titelles de diverses tècniques, la principal: el de tija superior. Basat en un conte tradicional xinès. Coproduït amb Biel Porcel i Binixiflat Teatre. Creat en col·laboració amb l’ONGD “Veterinaris Sense Fronteres”.

(2002) EL VESTIT NOU Espectacle de mitjà format per a dos actors, màscares i setze titelles de diverses tècniques, la principal: el titella de fil. Adaptació lliure del conte d’Andersen: “El vestit nou de l’Emperador”, amb continguts propis com ara emigració, explotació laboral, comerç just.

(2000) PETITS SUÏCIDIS Espectacle de petit format per a un actor i un munt d’objectes animats. Recreació en col·laboració amb l’autor del sorprenent muntatge “PICCOLI SUICIDI (tre brevi esorcismi d’uso quotidiano)” que Gyula Molnár va crear i va representar per mig món amb enorme èxit. Un clàssic del Teatre d’Objectes i obra de culte entre els entesos.

(1997) SOLISTA Espectacle festiu de mitjà format per a un actor i sis titelles de fil. Set històries divertides, poètiques, sorprenents, amb un esperit comú: la versemblança de vida pròpia dels ninots.

(1997) FAULES DE LA FONTAINE Divertida adaptació en vers de set faules de Jean de La Fontaine, amb actors, titelles de manipulació interior amb boca mòbil, titelles de tija i marionetes.

(1993) AUBUSTER Apassionant treball amb titelles de fil i sense paraules. Una metàfora còmica sobre el pas per la vida, des del “naixement” fins l’encontre amb “la mort”.

(1990) EL PERSEGUIDOR Coproducció amb Festival de Tardor de Barcelona, Fira de Teatre de Tàrrega i Teatre Obert. Adaptació per a actors, objectes i titelles del conte homònim de Julio Cortázar.

(1989) RULETA RUSSA Fruit del treball d’estudi amb el dramaturg José Sanchis Sinisterra són els sis monòlegs que composen aquesta peça experimental per a actors, on es proposa un arriscat exercici sobre les diferents modalitats monologals. Reflexió relativa a les formes d’expressió del llenguatge teatral.

(1988) FENÒMENS Recull de peces breus per a actors i marionetes confegides per al mític programa “filiprim” de Josep Maria Bachs a TV3. Amb ell també van participar als programes “Dicciopinta” i “La Parada“.

(1986) NEGRE SOBRE NEGRE Marionetes i humor negre per a adults.

(1985) AIR MAIL Agosarada producció amb una posada en escena tan complexa com atractiva, inspirada en el cinema, la literatura i el còmic de sèrie negra americana. Reconegut pel públic i la crítica nacional i estrangera, com a peça cabdal del teatre amb titelles.

(1982) LA MALETA Seguint l’estil que va iniciar en el Col·lectiu d’Animació, actors i marionetes actuen junts, potenciant les situacions còmiques i inversemblants. Més de 500 funcions per festivals i circuits teatrals de 9 països.

MEDIATECA

identitats-rocamora-teatre
petits-suicidis-rocamora-teatre
solista-rocamora-teatre
oliu-rocamora-teatre