L’espectacle Novena Simfonia, de La Fura i dirigit per Carlus Padrissa, inaugurarà el pròxim 16 de gener la Capital de la Cultura 2016 a Valdivia, a Xile. El muntatge que inclourà la ‘Simfonia Número 9’ de Ludwig van Beethoven amb músics integrants de la Filharmònica de la Regió dels Rius, l’Orquestra de Cambra de Valdivia i altres músics professionals. La peça tindrà quatre moviments o escenes en un espai obert de la ciutat, al qual s’espera que assisteixen unes 50.000 persones. Els moviments representen el destí, l’aventura, l’amor i la fraternitat, que en el seu conjunt implicaran un desplegament de més de 200 persones, entre ballarins, gimnastes, cors i tècnics. La Fura dels Baus estrenarà algun nou ‘element furero’ mai vist fins el moment.

A més, des que es va iniciar la Capital de la Cultura, l’any 2000, l’acte d’obertura de Valdivia 2016 pot ser un dels més massius de la història de la capitalitat cultural de les Amèriques, el que indica clarament que la participació ciutadana serà un dels elements claus de la Capital de la Cultura Valdivia 2016.