Les companyies de la nostra entitat us fan diverses propostes per amenitzar el confinament i la desescalada.

Addaura Teatre Visual ha començat a publicar, a Instagram, de forma periòdica, càpsules d’alguns dels seus espectacles. Podeu veure el primer clip que la companyia ha penjat del seu muntatge Embrossa’t, espectacle basat en les poesies visuals de l’artista Joan Brossa i amb el qual van ser finalistes dels Premis Max 2018.

La companyia Cascai Teatre ha traslladat, a la tardor, la gira del seu darrer muntatge, Noucents, el pianista de l’oceà. Per tal de preparar motors, us proposa fer un tastet del seu espectacle a través de YouTube. També podeu veure el clip d’aquest muntatge, realitzat en el marc del Projecte Territori Escènic de CIATRE, en aquest enllaç.

La  Baldufa continua publicant, a les seves plataformes d’Instagram i YouTube, els vídeos del projecte #DiàlegsSenseEscenari, enregistrats en el marc del Festival Esbaiola’t 2019. Cada dimecres, a partir de les 18 hores, la companyia penja un nou episodi fins arribar a un total de 8. L’última “emissió” tindrà lloc el dia 3 de juny.

A més, la companyia està treballant en l’organització del Festival Esbaiola’t que tindrà lloc del 16 al 19 de juliol a Esterri  d’Àneu. La Baldufa anirà penjant les novetats d’aquest esdeveniment a Instagram i Facebook.

Per a commemorar els seus 40 anys de trajectòria grupal, La Fura dels Baus acaba de presentar el seu nou web, un innovador espai interactiu, responsiu, multidispositiu i amb molt contingut audiovisual. A la nova plana s’hi poden consultar l’arxiu històric amb les obres de la companyia (amb vídeos, fotografies, sinopsis, etc.), l’agenda i les seves darreres notícies, entre altres continguts.

D’altra banda, davant la situació derivada de l’actual crisi sanitària, la companyia ens proposa experimentar amb el teatre digital reinterpretant un clàssic de la literatura de Shakespeare, Macbeth. Sota el títol de La Maldición de la Corona, aquesta primera performance virtual es va dur a terme els dies 28 d’abril i 8 de maig. Podeu consultar els resultats d’aquesta experiència en aquest enllaç. Teniu més informació sobre aquesta iniciativa en aquest link del web de la companyia.

En el seu canal de YouTube, la companyia Lazzigags manté penjats els espectacles Pippi Langstrump, especial 10è aniversari, Sherlock Holmes i el club dels pèl-rojos i On vas, Hollis Jay?. A més, La Berta i el seu robot estarà disponible a la plataforma Vimeo del Sant Andreu Teatre del divendres 22 de maig, a les 10 h, fins al diumenge 24 de maig, a les 20 h.

D’altra banda, podeu veure el clip de l’espectacle Sihir i la Nit de Reis, realitzat en el marc del projecte Territori Escènic, en aquest enllaç.

L’espectacle 25+25, Una nit irrepetible que Tricicle va representar al Palau Sant Jordi de Barcelona quan va celebrar el seu 25è aniversari, s’emetrà per TV3, durant la matinada del 23 de maig, aproximadament cap a les 00.15 hores.