La Cubana

/La Cubana
La Cubana2018-12-17T11:06:53+02:00
  • Ciatre - Associació de companyies de treatre professional de Catalunya - Professional Catalan theatre companies association

CONTACTE

Gerència, premsa i comunicació: Daniel Compte
Producció i venda d’espectacles: Frederic Santa-Olalla

Crta. del Mig, 91 (entrada per Vilardosa, 1-5)
08907 L’Hospitalet de Llobregat
Barcelona

Telf: (+34) 93 336 02 22
Fax: (+34) 93 336 26 13

lacubana@lacubana.es
www.lacubana.es

DESCRIPCIÓ

La Cubana és una companyia de teatre catalana amb més de 35 anys d’història que va néixer a Sitges l’any 1980, creada per Vicky Plana i Jordi Milán (el seu actual director).

El seu teatre es basa en l’observació, recreant situacions teatrals quotidianes, sempre en clau d’humor, que normalment passen inadvertides com a teatre. És un teatre senzill, de tu a tu, de petites idees. Un teatre artesanal.

En tots els seus muntatges es repeteixen les mateixes constants, com ara la transgressió d’espais, la sorpresa, el joc com a expressió teatral i, sobretot, els personatges. Personatges que tenen vida pròpia i que van més enllà del simple guió establert. Una altra particularitat és la participació del públic. Es pretén que el públic, la font d’inspiració principal de la companyia, s’hi senti protagonista. Conceben el teatre com “un tot”, des de la forma de pensar-lo fins a la de realitzar-lo. Han muntat espectacles grans i petits, han fet televisió, han organitzat i animat convencions empresarials, inauguracions i saraus publicitaris. Han utilitzat com a escenari els teatres, els mercats, les esglésies, els transports públics i, sobretot, el carrer. El carrer ha estat la seva gran escola, on han basat tota la seva experiència.

Del 2012 al 2015 La Cubana ha representat el seu últim espectacle Campanades de Boda, una “comèdia-vodevil-costumista” sobre bodes, on es parodiava “la gran paròdia” que tots fem al casar-nos. A base de situacions i convencions socials que tots coneixem, l’espectacle descobria, a partir del riure, les contradiccions d’una família que està a punt de casar la seva filla; és a dir, la preparació de la gran obra de teatre que és un casament.

Actualment ens trobem preparant un nou projecte per a finals del 2016.

OBRES

No disponible.

MEDIATECA