Després dels mesos d’aturada forçosa per culpa de la crisi sanitària, algunes companyies de CIATRE aixecaran el teló, en el marc del festival Cruïlla XXS, esdeveniment que es desenvoluparà, durant els mesos de juliol i agost, a Barcelona.

La Fura dels Baus estrenarà l’espectacle Nova Normalitat, dirigit per Carlus Padrissa, amb el qual la companyia fa un homenatge a les persones que dediquen la seva vida a promoure la salut. A més, també servirà per recaptar fons destinats als equips que estan investigant la pandèmia de la Covid-19. L’obra es representarà al recinte modernista de Sant Pau, el 3 i el 4 de juliol, a les 20.30 h.

El Teatre Victòria serà l’escenari de la resta d’espectacles que les companyies de CIATRE oferiran, a les 19 h o a les 20.30 h, en el marc del Cruïlla XXS.

Addaura Teatre Visual representarà, el 7 de juliol, Mobilus, obra per a tots els públics basada en l’obra de l’aclamat escultor, pintor i dibuixant nord-americà, Alexander Calder. Dansa, màgia, ombres, manipulació d’objectes, titelles i circ són els eixos que vertebren aquest muntatge teatral  que va estar nominat als Premis Max.

La companyia Divinas ens transportarà al París de la Segona Guerra Mundial, ciutat a punt de ser envaïda per tropes nazis, gràcies al seu espectacle de cabaret, Enchanté. Aquesta obra musical que es representarà el 14 de juliol, conté música i veus en viu, i també números de claqué, tango i ballet clàssic, disciplines que es barregen amb un humor satíric i absurd.

La companyia Pepa Plana porta, el 18 de juliol, Veus que no veus, muntatge que reivindica el paper de les dones en el món del clown. Dues pallasses, una Augusta i una Carablanca, interpretades per Pepa Plana i Noël Olivé, ens presentaran la versió femenina de les anomenades “entrades clàssiques”, els números que inicien un espectacle o enllacen escenes. Veus que no veus va ser guardonat amb el premi al millor espectacle 2019 de la revista Zirkòlika.

David Moreno Cia. & Cristina Calleja oferiran, el 28 de juliol, la versió de sala del seu exitós Flotados que va ser guardonat com a millor espectacle de carrer en els Premis Max 2019. En aquesta nova adaptació que s’anomena Flotados XL, un piano de cua a 7 metres d’alçada serà la porta a un univers ple de música, dansa, acrobàcia, videoprojeccions i llum.

Per a la compra d’entrades us podeu adreçar al web del Cruïlla XXS.

Podeu veure el clip dels espectacles que estaran en el festival en aquest enllaç.