La coreògrafa Sol Picó, directora d’una de les companyies associades a la nostra entitat, ha estat una de les guardonades amb la Creu Sant Jordi 2020. Aquest premi, atorgat per la Generalitat de Catalunya i que va ser lliurat el 21 de setembre, reconeix la seva excel·lència professional i  la llarga trajectòria com a ballarina i coreògrafa de dansa contemporània. A més, la companyia que dirigeix és una de les més guardonades i conegudes arreu del món. En totes les seves creacions utilitza elements de la cultura popular, amb la qual ha bastit una iconografia pròpia i ofereix un clar exemple de la relació entre mite i memòria, tant individual com col·lectiva.

D’altra banda, cal destacar que la companyia representarà els seus espectacles Halab i Malditas plumas durant el mes d’octubre. El primer espectacle estarà en el marc del festival Dansa Metropolitana, el dia 3, a la plaça del Poliesportiu Municipal del Centre de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). El segon es representarà el 16, al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana (València); i del 28 al 31, es podrà veure als Teatres del Canal de Madrid.